منابع خبری به نقل از دولت
در صورت توافق، این پیمان علاوه بر ۱۰ کشور عضو آسه آن (مالزی، اندونزی، فیلیپین، تایلند، کامبوج، لائوس، میانمار، ویتنام و برونئی) کشورهای هند، استرالیا، کره جنوبی، نیوزیلند و ژاپن را دریکی از بزرگترین تجارت که تقریباً تجارت این کشورها ۳۰ درصد ناخالص داخلی جهان را به خود اختصاص میدهد، گرد یکدیگر جمع میکند.
این در صورت شکل گیری، میتواند قدرت اقتصادی رو به افول کشورهای غربی و را بیش از پیش به چالش بکشد.
کشورهایی نظیر چین، هند، برزیل، آفریقای جنوبی و کشورهای شرق آسیا، در زمره این کشورها هستند. این کشورها علاوه براینکه بهصورت فردی در حال رشد و اقتصاد خود در محیط بینالملل هستند، با تشکیل اقتصادی اقدام به تجمیع تجارب خودکرده و مشارکتهای سرسامآور و موفقی را با یکدیگر تشکیل دادهاند.
یکی از این اتحادیهها، گروه میباشد که پیشبینی میشود تا سال ۲۰۲۵ میلادی، جایگاه آمریکا را در رتبه اول میزان ناخالص ملی در دنیا بگیرد.
پیمان شرکای اقتصادی منطقهای هم تابع همین وضعیت و شرایط است. درواقع اعضای این پیمان نظیر گروه بریکس به دنبال اقتصادی با آمریکا و به دست آوردن سهم بیشتری در اقتصاد هستند.
از سوی دیگر طی سالهای اخیر آمریکا با تشدید
بر این اساس کشورهای دیگر، به دنبال به زیر کشیدن اقتصادی آمریکا در نظام بینالملل هستند تا مانع از اقدامات این کشور شوند.
برای مثال شمار زیادی از کشورها به دنبال جایگزینی یک واحد دیگر بهجای آمریکا در مبادلات خود هستند. ازاینرو طی سالهای اخیر شماری از کشورهای شرق به سردمداری چین یک واحد پولی جدید به نام (Renminbi) تعریف کرده و تلاش میکنند تا آن را جایگزین دلار آمریکا کنند/تبیین
0 دیدگاه